октобар 16, 2023

Федерално министарство културе и спорта: 30.000 КМ за финансирање програмских активности Вијећа младих Федерације Босне и Херцеговине

Федерална министрица културе и спорта, Сања Влаисављевић и помоћник за младе Адис Салкић, састали су се данас у Министарству сa представницама Вијећа младих ФБиХ, предсједницом Вијећа Асјом Диздаревић, чланицом Управног одбора Иман Маслић и координаторицом Вијећа Ирмом Решидовић.

Повод састанка је био потписивање Уговора о финансирању програмских активности Вијећа младих ФБиХ у 2023. години у износу од 30.000 КМ, што је утврђено Одлуком о усвајању програма утрошка средстава са критеријима расподјеле средстава текућих трансфера утврђених Буџетом Федерације Босне и Херцеговине за 2023. годину Федералном министарству културе и спорта.

Представнице Вијећа младих ФБиХ информисале су министрицу о тренутним активностима и пројектима које проводе, али и о положају, потребама и проблемима сa којим се млади у свим локалним заједницама у Босни и Херцеговини свакодневно сусрећу те начину унапређења њихoвог незавидног положаја.

Министрица Влаисављевић истакла је како ће Федерално министарство културе и спорта интензивирати сарадњу с Вијећем младих ФБиХ у будућности, понајприје кроз израду Стратегије за младе ФБиХ, која би била оквирни документ који ће помоћи свима да се питања младих коначно почну рјешавати.