децембар 21, 2023

„У сусрет Божићу“: Бројни гости и дјелатници Министарства подијелили радост празника на шетници

Федерално министарство културе и спорта синоћ је организовало прво дружење на отвореном за упосленике и бројне госте из друштвеног, академског, умјетничког и политичког живота ФБиХ и БиХ „У сусрет Божићу“, на шетници испред Министарства. Многобројни гости подијелили су с министрицом Влаисављевић и дјелатницима Министарства радост предстојећих благдана уз пригодну музику и топле напитке.

Међу узваницима је био и монсињор Иво Томашевић, секретар Бискупске конференције БиХ који се обратио медијима.

Присутнима се обратила и министрица која није крила задовољство због првог оваквог дружења у организацији Министарства: „И ево, заокружујући ову годину желимо свима вама, вашим обитељима, свима онима које волите и који вас воле пожељети обиље благодети Божјег благослова, љубави и радости и да предстојеће раздобље буде раздобље испуњења ваших жеља. Федерално министарство културе и спорта ће и даље настојати оплемењивати овај простор, његовати разноликост, све наше различитости и нека прво Божићно дружење овдје испред Министарства пошаље најљепшу поруку, поруку љубави, мира, разумијевања и толеранције“ поручила је министрица Влаисављевић.

Дружење је настављено уз Божићне пјесме, празничне топле ријечи уз пригодну атмосферу којом је отворена нова страница обиљежавања празника Божића у Министарству и Сарајеву.

Бројни становници Сарајева и туристи су се придружили прослави, чиме су допринијели још успјешнијој реализацији Божића на отвореном.