март 12, 2024

Умјетница Алиса Телетовић по други пут представила БиХ на Интернационалној изложби у Дубаију

Алиса Телетовић, експресивна и фигуративна умјетница, по други пут је представила Босну и Херцеговину на Интернационалној изложби у Дубаију под УНЕСЦО покровитељством, а у сарадњи са Зееартс Галерy Дубаи.

У прелијепом амбијенту Тхе Палаце, Оне&Онлy Роyал Мираге, 5. марта 2024. године, представило се 108 земаља и умјетница из читавог свијета. Тема је била инспиративна инклузија. Радови с којима се Алиса Телетовић представила су Мицхице минијатуре, њих дванаест.

“Минијатуре ‘Лица’ су храбро стале уз велике слике. Њихов је задатак да нагласе разлике и сличности свих људи на свијету и покажу сложеност нас самих и друштва у којем живимо. Кроз наша лица, на којима се врло често осликава наше стање, симболизирају континуитет мог креативног путовања, истражујући експресивне могућности комбинованих техника/медија у подручју модерне умјетности и сликарства. Рад Инспире Инцлусион, тј. Лица, служе као снажан израз наших најдубљих емотивних стања, садржавајући крхкост, наду и наглашеност емпатије за различитост“, казала је Телетовић.

Умјетница је додала да, када се суочавамо с негативним аспектима друштвене стварности, стваралачки чин се појављује као уточиште слободе, захтијевајући одговорност и љубав према свима. Мале минијатуре, као велике промјене, које би отвориле нашу перцепцију.