јул 17, 2023

Томиславград: Министрица Сања Влаисављевић присуствовала ревији традиционалне одјеће и избору најљепше Хрватице у народњој ношњи изван Републике Хрватске

Министрица Сања Влаисављевић била је гошћа десете, јубиларне Ревије традиционалне одјеће и избора најљепше Хрватице у народној ношњи изван Републике Хрватске коју је у Томиславграду, у петак, 14.7.2023. године организирала Удруга за очување и промоцију хрватске традиционалне културе у Босни и Херцеговини „Стећак“ у сарадњи с Хрватском матицом исељеника.

Према избору стручног жирија титулу најљепше Хрватице у народној ношњи изван Републике Хрватске понијела је Мона Бандов из САД-а, поријеклом из околине Ливна. Првом пратиљом проглашена је Гиулиа Вердат из Италије, док је ленту друге пратиље понијела Малина Надинић из Аргентине.

Признање и пригодне награде – реплике традиционалног накита и торбице, побједницама су уручили министрица Сања Влаисављевић, замјеник државног секретара Средишњег државног уреда за Хрвате изван Републике Хрватске Дарио Магдић и предсједник Владе Кантона 10 Иван Вукадин.