јул 19, 2023

Сарајево: Свечано отворен 15. Омладински Филм Фестивал

Сања Арнаутовић, стручна савјетница за установе и удружења у области културе, у име Федералног министарства културе и спорта присуствовала је свечаној церемонији отварања 15. Омладинског Филм Фестивала која је уприличена 18. 7 .2023. године у Позоришту младих у Сарајеву.

У отвореним кинима Опен Аир Гимназијска, Вилс Суммер Сцреен и Илиџа Опен Аир, у склопу четверодневног Омладинског Филм Фестивала бит ће приказано 59 филмова из 14 земаља,  а на позоришном тргу у Сарајеву, организират ће се и низ попратних догађаја, концерата и програма од којих се издваја ОФФ Талкс програм. Ријеч је о програму који ће свакодневно бити реализиран кроз разговоре са специјалним гостима фестивала, ауторима и протагонистима филмова.

ОФФ је тренутно један од већих фестивала кратког и омладинског филма у југоисточној Европи који активно судјелује у производњи, дистрибуцији и промоцији филма у Босни и Херцеговини и Европи. Овогодишни ОФФ приказат ће велики број дугометражних филмова у званичној такмичарској селекцији од којих су чак два кандидата за Осцар.