септембар 25, 2023

Пријем: Најбоља босанскохерцеговачка пливачица Лана Пудар у Федералном министарству културе и спорта

Федерална министрица културе и спорта, Сања Влаисављевић, угостила је данас у Министарству најбољу босанскохерцеговачку плавачицу Лану Пудар, након сјајног успјеха који је млада Мостарка остварила на Свјетском јуниорском првенству у Израелу.

Пријему су присуствовали и Ланин тренер, Дамир Ђедовић, помоћник министрице за спорт Аднан Џиндо и шефица Уреда Анита Влашић.

„Драга наша Лана, нека сви твоји досадашњи успјеси буду само дјелић оног што ће писати у твојој богатој спортској биографији. Настави да сијаш!“, поручила је приликом данашњег сусрета министрица Лани.

Уз честитку за изузетне резултате које је остварила, министрица Влаисављевић је упутила Лани подршку на путу до њеног новог изазова – Олимпијских игара у Паризу 2024. године, а Лана и тренер Дамир информисали су министрицу и њен тим о бројним обавезама у предстојећем периоду те напорним тренинзима који нашу пливачицу очекују како би остварила будуће циљеве.

Разговарано је и о имплементацији изградње једног од капиталних пројеката Министарства, базена у Мостару, а министрица Влаисављевић исказала је спремност да Министарство, у сарадњи са Градом Мостаром и Дирекцијом за изградњу култуно-спортског центра у Мостару, помогне у бржој реализацији овог значајног пројекта.