новембар 13, 2023

По први пут Манифестацију „Дани европског наслијеђа“ обиљежавамо онлине: Почиње гласање за ученичке радове пристигле на овогодишњи Конкурс Федералног министарства културе и спорта „Млади и наслијеђе“

Поштовани ученици, наставници и професори, судионици програма „Млади и наслијеђе“, како смо најавили,  ове године путем интернета гласамо за најбоље пристигле ученичке радове о теми „Жива баштина“.

На можемо сви бити присутни на школским или галеријским изложбама, али сви можемо бити дио виртуелне галерије радова и бирати најбоље. Изложбе и радове су креирали млади и млади треба да бирају најбоље између себе.

На wеб страници Федералног министарства културе и спорта www.фмкс.гов.ба сада је активна поддомена „Дани европског наслијеђа“ коју можете отворити кликом на овогодишњи плакат Дана европског наслијеђа у доњем десном углу:  хттпс://даниеуропскогнасљедја2023.фмкс.гов.ба/.

На поддомени, у категорији „Гласање“, објављени су сви радови пристигли на овогодишњи Конкурс „Млади и наслијеђе“, по категоријама. Важно је напоменути да је гласање отворено до 30. 11. 2023. године до 16,00 сати, а могуће је гласати само једном, у склопу једне категорије.

На поддомени презентоване су и све активности које Федерално минстарство културе и спорта организује у склопу овогодишњег обиљежавања „Дана европског наслијеђа“ као и yоутубе канал „Дани европског насљеђа“ хттпс://www.yоутубе.цом/@ДаниЕуропскогНасљедја2023 на којем су објављени ученички видео радови.

Ученички радови који остваре највећи број гласова бит ће проглашени најбољима на централној манифестацији у Мостару, у Хрватском дому Херцег Стјепан Косача, гдје ће 12. 12. 2023. године бити организована завршна манифестација овогодишњих Дана европског наслијеђа и додјела награда.

Почело смо данас с 1.800 прегледа и идемо даље. Одбројавамо дане и гласове до проглашења најбољих!

Сретно свима!