јул 10, 2023

Позив омладинским организацијама за придруживање Мрежи омладинских организација подунавља (ДYОН)

Федералном министарству културе и спорта, посредством Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, достављена је информација о позиву омладинским организацијама које су заинтересоване за придруживање Мрежи омладинских организација подунавља (ДYОН).

Мрежа омладинских организација подунавља (ДYОН) доставила је информацију да је, након 5. састанка Радне групе Дунавског савјета младих (ТФ ДYЦ) одржаног 22. фебруара 2023. године, сљедећи корак ка укључивању младих у ЕУСДР позив омладинским организацијама које су заинтересоване за придруживање Мрежи омладинских организација подунавља (ДYОН).

Заинтересоване омладинске невладине организације сада могу исказати свој интерес и пријавити се путем онлине упитника на wеб-страници ЕУСДР-а: хттпс://данубе-регион.еу/дyон-еxпрессион-оф-интерест/ .

Упитник ће бити отворен до септембра 2023. године и односи се на националне, регионалне омладинске организације или друге субјекте који се баве питањима младих основаним у државама чланицама Дунавске регије са непрофитним профилом.

Све даљње активности у вези с успостављањем ДYОН-а тек треба да буду дефинисане, а услиједит ће на јесен 2023. под аустријским предсједавањем ЕУСДР-ом.