децембар 26, 2023

Позив за учешће у Иницијативи „Подмлађивање политика“ Конгреса локалних и регионалних власти Вијећа Европе

Федералном министарству културе и спорта, посредством Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, достављен је позив Секретаријата Вијећа Европе за пријаву младих за учешће у иницијативи ,“Подмлађивање политика“ Конгреса локалних и регионалних власти Вијећа Европе, која ће се одржати у двије сесије, од 26. до 28. марта 2024. године и од 15. до 17. октобра 2024. године у Стразбуру.

Од октобра 2014. године Конгрес позива младе људе из различитих средина – младе активисте, омладинске раднике, студенте, омладинске политичке лидере – да учествују на његовим сједницама,  изнесу своја мишљења у дебатама и размјењују их са члановима Конгреса. Од 2016. године, као саставни дио њиховог учешћа, омладински делегати су такођер били обавезни да развијају своје пројекте на локалном и регионалном нивоу између сесија.

Конгрес локалних и регионалних власти жели кроз ову иницијативу створити простор за дијалог између младих делегата и локално и регионално изабраних представника и омогућити младим људима да изразе своје ставове о питањима о којима Конгрес расправља.

Рок за пријаву је 7. јануар 2024. године.

Путне трошкове и дневнице делегата младих сноси Конгрес локалних и регионалних власти према правилима Вијећа Европе, док ће смјештај осигурати и платити организатори.

Пријаве за учешће у сесијама достављају се путем онлине формулара:

хттпс://формс.оффице.цом/пагес/респонсепаге.аспx?ид=грБЈПтВиСУилсИбтУЗКХ0лДРдwДдW0xДпА4ЛXдихФт5УОФЈУЊхСВТхYWлY3WјНЕС0лYН1о4РВНГВЦ4у&оригин=лпрЛинк.

Све додатне информације можете пронаћи на линку:

хттпс://www.цое.инт/ен/wеб/цонгресс/-/цалл-фор-апплицатионс-фор-yоунг-пеопле-то-таке-парт-ин-тхе-2024-едитион-оф-тхе-цонгресс-рејувенатинг-политицс-инитиативе