мај 14, 2024

Након иницијативе Федералног министарства културе и спорта: Коначно створени увјети за почетак рада Фондације за спорт!

На иницијативу Федералног министарства културе и спорта, а након више од десетљећа од покренуте иницијативе, Влада Федерације Босне и Херцеговине је на данашњој сједници донијела Рјешење о привременом именовању чланова Управног одбора Фондације за спорт, чиме су створени предувјети за почетак рада Фондације.

Министрица Сања Влаисављевић, након сједнице Владе ФБиХ није крила задовољство због стварања увјета за почетак рада Фондације за спорт: „Сретни смо што је Влада ФБиХ препознала значај стратешке одлуке о коначном успостављању Фондације за спорт као једне од изнимно значајних одлука у области спорта. Перспективни спорташи одустају од својих снова због финанцијских потешкоћа те нас изузетно радује чињеница да ћемо им на том трновитом путу до великих спортских резултата бар мало олакшати. Посебно сам сретна због младих спорташа који ће коначно добити могућност за стипендије“, поручила је министрица Влаисављевић.

Један од темељних циљева Фондације за спорт ће бити стипендирање младих, талентованих и перспективних спортиста, афирамција клубова који имају циљ промовирати младе спортисте као и афирмација рекреативног спорта. Први наредни корак је регистрација Фондације у Регистру фондација Федералног министарства правде и Порезној управи ФБиХ, доношење интерних аката, те осигуравање финансијских средстава за програмске активности Фондације за спорт.