14 svibnja, 2024

Nakon inicijative Federalnog ministarstva kulture i športa: Konačno stvoreni uvjeti za početak rada Fondacije za šport

Na inicijativu Federalnog ministarstva kulture i športa, a nakon više od desetljeća od pokrenute inicijative, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o privremenom imenovanju članova Upravnog odbora Fondacije za šport, čime su stvoreni preduvjeti za početak rada Fondacije.

Ministrica Sanja Vlaisavljević, nakon sjednice Vlade FBiH nije krila zadovoljstvo zbog stvaranja uvjeta za početak rada Fondacije za šport: „Sretni smo što je Vlada FBiH prepoznala značaj strateške odluke o konačnom uspostavljanju Fondacije za šport kao jedne od iznimno značajnih odluka u oblasti športa. Perspektivni sportaši odustaju od svojih snova zbog financijskih poteškoća te nas izuzetno raduje činjenica da ćemo im na tom trnovitom putu do velikih športskih rezultata bar malo olakšati. Posebno sam sretna zbog mladih sportaša koji će konačno dobiti mogućnost za stipendije“, poručila je ministrica Vlaisavljević.

Jedan od temeljnih ciljeva Fondacije za šport će biti stipendiranje mladih, talentiranih i perspektivnih sportaša, afirmacija klubova koji imaju cilj promovirati mlade sportaše kao i afirmacija rekreativnog športa. Prvi naredni korak je registracija Fondacije u Registru fondacija Federalnog ministarstva pravde i Poreznoj upravi FBiH, donošenje internih akata, te osiguravanje financijskih sredstava za programske aktivnosti Fondacije za šport.