мај 17, 2023

Министрица Сања Влаисављевић потписала Уговор о финансирању Параолимпијског комитета Босне и Херцеговине

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у свом Кабинету са представницима Параолимпијског комитета Босне и Херцеговине, генералним тајником Османом Ханџићем и чланом Извршног одбора Мирсадом Муфтићем. Уз министрицу, састанку су присуствовали помоћник министрице за спорт, Аднан Џиндо и савјетник министрице за организацију и стратешко планирање у области спорта, Горан Лулић.

Повод састанка је био потписивање Уговора о финансирању програмских активности и рада Параолимпијског комитета Босне и Херцеговине, које ће Федерално министарство културе и спорта подржати с износом од 50.000 КМ.

Средства ће бити исплаћена на темељу Одлуке о усвајању програма утрошка средстава са критеријима расподјеле средстава текућих трансфера утврђених Буџетом Федерације БиХ за 2023. годину за Федерално министарство културе и спорта.

Овим поводом, министрица Влаисављевић пожељела је срдачну добродошлицу представницима Параолимпијског комитета Босне и Херцеговине у Федерално министарство културе и спорта, те с обзиром на бројне проблеме с којима се овај Комитет сусреће, а о чему је данас било говора, обећала пружити максималну потпору и помоћ сукладно могућностима.

Представници Параолимпијског комитета БиХ су захвалили на ријечима добродошлице нагласивши да им је драго што их је по први пут примио један министар културе и спорта на разини Федерације, што их охрабрује.

Министрица је изразила увјерење да ће њихови неријешени проблеми који се односе на несметан рад Комитета, а који укључује простор за рад, заједничким снагама бити у најкраћем ријешен.

Договорене су даљње активности, предложени облици сарадње и заједничко представљање чланица и чланова Параолимпијског комитета Босне и Херцеговине.