јун 11, 2024

Министрица Сања Влаисављевић посјетила Раму: Подршка пројектима од важности  за хисторију и културу али и будућност људи рамског краја

Федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић боравила је у посјети Рами у понеђељак, 10. јуна 2024. године у пратњи предсједавајућег Дома народа Парламента Федерације БиХ, Томислава Мартиновића.

Домаћини, гвардијан Фрањевачког самостана Рама-Шћит, фра Андрија Јозић, фра Мијо Ђолан из истог самостана и заступник у Скупштини ХНК, Славко Билић упознали су министрицу Влаисављевић и предсједавајућег Мартиновића са богатом хисторијом рамског краја, те су презентовали покренуте пројекте на подручју општине Прозор-Рама, као и оне који се тек требају реализовати.

Министрица Влаисављевић нагласила је да Министарство којем је на челу препознаје важност Фрањевачког самостана, његову дугу и богату хисторију, те важност коју има не само за Раму него и цијелу Босну и Херцеговину. Додала је како вјерује да ће самостан упркос бројним изазовима реконструисати и изградити све што недостаје и што је оштећено кроз подршку свих оних који могу помоћи.