мај 10, 2023

Министрица Сања Влаисављевић и академска умјетница Ханна Дујмовић: Превазиђимо бирократске проблеме и олакшајмо умјетницима професионалан рад

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у свом Кабинету с академском умјетницом Ханном Дујмовић која припрема изложбу умјетничких слика из циклуса „Радост живљења“ у београдској Галерији „ШТАБ“, 23. маја 2023. године.

Ханна Дујмовић је овом пригодом информирала министрицу о бирократским препрекама које умјетницима отежавају поступак извоза умјетничких дјела из Босне и Херцеговине, што понекад резултира и кашњењем те немогућношћу организирања изложби ван наше земље.

„Од изузетне је важности увијек имати у виду да умјетници управо свој професионални живот остварују размјеном умјетничких дјела са другим галеријама. Корак надилажења бирократских смјерница од 15 дана је данас превазиђен уз апел свим надлежним институцијама од којих умјетници живе да пронађу модел надилажења ових препрека те у најкраћем року омогуће умјетницима да остваре своја права и раде посао од којег живе“, апелирала је министрица Влаисављевић.

Ханна Дујмовић је охрабрена да координира све младе умјетнике који имају исте или сличне проблеме да се обрате Федералном министарству културе и спорта са приједлозима и идејама како да убудуће олакшамо њихов посао.

Ханни желимо успјешну изложбу у Галерији „ШТАБ“ као и срећу у будућем раду.