април 11, 2024

Министрица Влаисављевић уручила награду фра Јози Радошу Ђоки

У Читлуку, 10. 4. 2024. организовано је свечано проглашење побједника избора „Херцеговац године“. Циљ ове, већ сада, традиционалне манифестације је промовисати Херцеговину и успјешне становнике Херцеговине који живе у Херцеговини, у Босни и широм свијета.

Најсвечанији дио манифестације је додјела награда за животно дјело, награда Стручног жирија, Организацијског одбора, медијских партнера и коначно, свечано проглашење Херцеговца године. Ова част припала је фра Јози Радошу Ђоки који је тренутно у служби жупног викара у Буковици. Биографија фра Јозе уистину је богата добрим дјелима и свесрдним помагањем онима у потреби, а оно по чему је препознатљив и изван граница Босне и Херцеговине је духовно-хуманитарна организација „Кап љубави“ која ове године слави 25 година дјеловања. Награду фра Јози уручила је федерална министрица културе и спорта, Сања Влаисављевић, нагласивши између осталога да је „фра Јозина кап љубави постала море у које се сви морамо слити и чинити добра дјела попут фра Јозе.“

Додјела награде фра Јози била је уистину и најемотивнији дио вечери која је и завршила у свечаном расположењу, а фра Јозине „капљице љубави“ учиниле су атмосферу чаробном, а његови жупљани приредили су му бројна изненађења којима су показали своју захвалност за сву љубав и добра дјела која је чинио у њиховој жупи, а која чини и данас диљем Херцеговине и Босне и Херцеговине.