11 travnja, 2024

Ministrica Vlaisavljević uručila nagradu fra Jozi Radošu Đoki

U Čitluku, 10. 4. 2024. organizirano je svečano proglašenje pobjednika izbora „Hercegovac godine“. Cilj ove, već sada, tradicionalne manifestacije jest promovirati Hercegovinu i uspješne žitelje Hercegovine koji žive u Hercegovini, u Bosni i diljem svijeta.

Najsvečaniji dio manifestacije je dodjela nagrada za životno djelo, nagrada Stručnog žirija, Organizacijskog odbora, medijskih partnera i konačno, svečano proglašenje Hercegovca godine. Ova čast pripala je fra Jozi Radošu Đoki koji je trenutno na službi župnog vikara u Bukovici. Životopis fra Joze uistinu je bogat dobrim djelima i svesrdnim pomaganjem onima u potrebi, a ono po čemu je prepoznatljiv i izvan granica Bosne i Hercegovine jest duhovno-humanitarna organizacije „Kap ljubavi“ koja ove godine slavi 25 godina djelovanja. Nagradu fra Jozi uručila je federalna ministrica kulture i športa, Sanja Vlaisavljević, naglasivši između ostaloga da je „fra Jozina kap ljubavi postala more u koje se svi moramo sliti i činiti dobra djela poput fra Joze.“

Dodjela nagrade fra Jozi bila je uistinu i najemotivniji dio večeri koja je i završila u svečanom raspoloženju, a fra Jozine „kapljice ljubavi“ učinile su atmosferu čarobnom, a njegovi župljani priredili su mu brojna iznenađenja kojima su pokazali svoju zahvalnost za svu ljubav i dobra djela koja je činio u njihovoj župi, a koja čini i danas diljem Hercegovine i Bosne i Hercegovine.