април 18, 2024

Дигитална изложбаФедералног министарства културе и спорта и Завода за заштиту споменика поводом 18. априла – Међународног Дана споменика

Федерално министарство културе и спорта и Завод за заштиту споменика  поводом обиљежавања Међународног дана споменика 18. априла 2024. године приређују изложбу фотографија, докумената и пројеката из властитог и поклоњеног архива.

Придружујући се овогодишњој ИЦОМОС-овој теми „Катастрофе и сукоби кроз објектив Венецијанске повеље” представљамо изложбу „Културна баштина – безвременска умјетност”.

Дигитална изложба је избор из Архива фотографија и пројеката Старих градова и мостова коју су стручњаци Завода за заштиту споменика од 1946. године документовали, пројектовали и фотографисали у различитим фазама ревитализације, конзервације и рестаурације споменика културне баштине Босне и Херцеговине.

Завод за заштиту споменика с истим циљевима придружује се ИЦОМОС-у, глобалној организацији посвећеној промоцији теорије, методологије и научних техника на очувању архитектонског и археолошког наслијеђа  промовишући очување споменика као историјске доказе и умјетничка дјела на трајној основи.

Обиљежавање Међународног дана споменика и локалитета, још једна је прилика да подигнемо свијест о значају очувања наших споменика.

Сретан нам Дан споменика!

Изложбу можете преузети/погледати у наставку:

Дигитална изложба “Културна баштина – безвременска умјетност”