мај 29, 2024

Дани европског наслијеђа 2024: Ученици Средњошколског центра Хаџићи представили активности школе на Шетници културе и одушевили присутне    

Након прошлоседмичних наступа ученика Средње глазбене школе из Сарајева и Основне школе Кисељак 1. из Билаловца, данас су се, у програму обиљежавања „Дана европског наслијеђа“ Федералног министарства културе и спорта, представили ученици Средњошколског центра Хаџићи.

Ученици и ученице, на челу с директором школе Адмиром Башићем, помоћницом директора Јасмином Пезо, те наставницима Јасмином Серемет, Семихом Хамзагић, Аидом Велић, Медихом Топаловић, Маидом Мујићем, Вејсандом Фазлић, Фикретом Човићем и Енесом Ејубовићем припремили су и презентовали бројне садржаје на Шетници културе испред Министарства, а прилику да представе своју школу добили су захваљујући првонаграђеној ученици прошлогодишњег програма „Млади и наслијеђе“ Ајли Карић, која је публику одушевила ликовним радом „Софра“.

Министрица Сања Влаисављевић на самом почетку догађаја поздравила је бројне госте на шетници: „Драга младости, драги пријатељи, желим вас поздравити и реци да сам уистину пресретна видјевши овај амбијент. Ово је једно Сарајево, једна Федерација и Босна и Херцеговина која треба да буде понос. Ова шетница је заиста постала мјесто окупљања, симбол узвишеног, лијепог и доброг. Сретна сам да манифестација Млади и наслијеђе нису само радови које су ученици и наставници слали на натјечај, већ је попримио живу форму јер ви сте данас ту“.

Директор Средњошколског центра Хаџићи, Адмир Башић, захвалио је на прилици да ученици презентују рад и активности школе управо испред Министарства: „Велика ми је част и задовољство бити овдје с вама данас и бити дио атмосфере коју успјешно прави Федерално министарство културе и спорта на челу с уваженом министрицом којој упућујемо захвалу што је покренула причу коју сваке сриједе упосленици Министарства, ученици, наставници и случајно пролазници причају сваке сриједе. Не смијемо заборавити дан смо данас дио ове приче захваљујући нашој ученици Ајли Карић чија је Босанска софра осигурала мјесто и за нашу школу на шетници“, истакао је директор Башић.

Ученица Ајла Карић за вријеме данашњег програма насликала је портрет министрици Сањи Влаисављевић те јој дар изненађења, на одушевљење министрице, поклонила пред крај данашњег дружења.

Ученици Средњошколског центра који похађају различите профиле стручних школа и Гимназију на шетници су презентовали дио радне атмосфере која, како су истакли, влада у школи те презентовали кројаче, фризере, кухаре, столаре и браваре школе кроз традиционалне ношње, босанску кухињу, традиционалне фризуре, севдалинку, али и модерни плес.

Наредне сриједе, у Програму „Млади и наслијеђе“ представиће се ученици Мјешовите средње школе „НОРДБАТ 2“ из Вареша.