октобар 4, 2024

Федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић отворила изложбу „Хрвати у Босни и Херцеговини – живот и историја у сусрету Истока и Запада“ у Свеучилишној галерији у Сплиту 

У четвртак, 3. октобра 2024. године у Свеучилишној галерији у Сплиту одржано је свечано отворење  изложбе слика, видео урадака и народних ношњи под називом „Хрвати у Босни и Херцеговини – живот и историја у сусрету Истока и Запада“ у организацији сплитске подружнице Хрватске матице исељеника и Удруге за промицање традицијске културе у БиХ „Стећак“.

Изложбу је отворила федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић која је позвала на разгледање поставке двадесетак слика и двадесетак видео радова из свих крајева БиХ те народних ношњи, којом је приказано вишестољетно међусобно оплемењивање култура и свјетоназора у Босни и Херцеговини.

На свечаном отварању изложбе били су присутни бројни гости из културног и политичког живота Босне и Херцеговине и Хрватске, а забавни дио програма обогатили су ХКУД „Линџо“ из Неума и Женска пјевачка група из Томиславграда.