октобар 28, 2024

У сусрет сриједи и обиљежавању Дана европског наслијеђа: Чланови КУД „Лола“ из Сарајева 30. 10. стижу на Шетницу културе

ДАНИ ЕВРОПСКОГ НАСЛИЈЕЂА 2024

„Путеви, везе и мреже”  

30. 10. 2024. године у 19 сати

У склопу обиљежавања традиционалне манифестације „Дани европског наслијеђа 2024.”, у сриједу, 30. 10. 2024. године у 19 сати, на Шетници културе, представит ће нам се Културно умјетничко друштво Лола из Сарајева.

КУД Лола из Сарајева основано је 1946. године и пуних 78 година непрекидно чува и његује традицију и обичаје народа и народности Босне и Херцеговине. Друштво тренутно броји 9 ансамбала и секција, а окупља преко 300 чланова свих животних доба и узраста. Добитници су Шестоаприлске награде Града Сарајева, те су проглашени удружењем од интереса опћине Ново Сарајево. Идејни су творци и организатори интернационалног фестивала фолклора Сарајево и интернационалног фестивала хорова „Лолине хорске вечери“.

У сриједу ће нам се представити чланови извођачког фолклорног ансамбла и омладинског фолклорног ансамбла са 3 кореографије народа Босне и Херцеговине, народни оркестар са сплетом кола, женска вокална група с пар традиционалних напјева, те ће поред набројаног  бити организована и ревија народних ношњи са кратким представљањем сваке ношње појединачно.

Позивамо вас да нам се придружите на Шетници да заједно уживамо у богатом традиционалном програму који су нам припремили.