октобар 9, 2024

УНЕСЦО – позив за достављање пријава за средства за Међународну помоћ у оквиру Фонда за свјетску баштину

Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине је актом број 10-35-5-2630-ЈЏ/24 од9.5.2024. године доставило информацију о отвореном позиву за пријаву за средства за Међународну помоћ у оквиру Фонда за свјетску баштину УНЕСЦО-а за 2025. годину. Средства из Фонда за свјетску баштину су намијењена искључиво за пројекте који се односе на конзервацију и управљање добрима свјетске баштине која су лоцирана на територији државе која аплицира или за припрему номинационих фајилова за упис на Листу свиетске баштине за добра која се налазе на Тентативнои листи те државе.

С тим у вези, обавјештавамо Вас да су Одлуком Комтета за свјетску баштину 46 ЦОМ л2 параграф 3 повећани лимити средстава за која се може аплицирати у оквиру овог Фонда.

Апликациони образац из прилога се може преузети у електронском формату на линку: хттпс://wхц.унесцо.орг/ен/интассистанце.

Молимо да ову информацију учините доступном институцијама надлежним за локалитете који су уврштени на Тентативну листу Босне и Херцеговине: хттпс://wхе.унесцо.орг/ен/тентативелистс/?ацтион=листтентативе&стате=ба&ордер=статес.

Попуњен апликациони образац и релевантну пратећу документацију на енглеском језику, у штампаној и електронској форми, потребно је доставити Министарству цивилних послова Босне и Херцеговине најкасније до 15.10.2024. године.