септембар 9, 2024

Представници Кицкбоxинг савеза БиХ у посјети Министарству

Министрица Сања Влаисављевић сусрела се данас с представницима Управе Кицкбоxинг савеза БиХ Бранком Михаљевићем, Елведином Дубравцем, Салком Зилџићем и Мерседом Мулићем, те бх. репрезентативцима Канитом Муминовић, Исом Зилџићем и Аленом Мерданом који су се са недавно одржаног Свјетског јуниорском првенству у кик-боксу за јуниоре и млађе јуниоре у Будимпешти, вратили са медаљама.

Министрица Власаивљевић пожељела је уваженим гостима добродошлицу у Министарство те младим спортистима честитала запажене резултате из Мађарске, али и све досадашње бројне освојене медаље.

Министрица је с посебним задовољством најавила почетак рада Фондације за спорт од почетка 2025. године, која ће с посебном пажњом бодрити младе спортисте и њихове потребе, омогућити им стипендирање и набавку потрошног материјала за вјежбање. Најављена је и припрема Закона о издржавању спортиста, а посебна пажња бит ће посвећена и неолимпијским спортовима који до сада, без обзира на бројне остварене врхунске резултате бх. спортиста, нису били препознати системом награђвања у ФБиХ.

Представници Савеза уручили су овом приликом министрици Влаисављевић захвалницу за „несебичну подршку у развоју Кицкбоxинг савеза Босне и Херцеговине и развоја кицкбокс спорта“ те истакли запажања да је „тренутно у Министарству одлично постављен систем рада“ и да су коначно успјели остварити дијалог и добити финансијску подршку послије много година.

Нагласили су да „спортисти раде свој дио посла, али су позитивно изненађени и захвални када и министри, у овом случају министрица Влаисављевић,  раде свој дио посла што је данас, нажалост, ријеткост доживјети“, закључили су данашњи гости.