август 20, 2024

Позив заинтересованим умјетницима из БиХ за учешће на Умјетничком пројекту на отвореном у Културном селу Катара

Министарство цивилних послова БиХ доставило је информацију Федералном министарству културе и спорта о отвореном позиву за учешће заинтересиранима на Умјетничком пројекту на отвореном у Културном селу Катара.

Наиме, путем Амбасаде БиХ у Катару упућен је позив умјетницима из Босне и Херцеговине који желе судјеловати у пројекту на отвореном, у простору Културног села Катара, а који има циљ приказивање међународне културе и наслијеђа.

Идеја је да на отвореном простору буде организована стална изложба умјетничких дјела из разних земаља гдје ће свака земља имати свој, обиљежен кутак, са именом умјетника. Умјетничко дјело (скулптура, инсталација и сл.) треба бити величине до једног метра, са мотивом који нема политичке и религиозне конотације, од материјала који би био издржљив за вањско излагање на температурама и до 50 ступњева.

Организатори ће сносити трошкове авио-превоза и смјештака за умјетника и његово дјело, које ће, по завршетку поставке, остати као стални артефакт Босне и Херцеговине на отвореном простору Културног села Катара.

Потребно је да заинтересовани умјетници доставе ЦВ и детаље умјетничког дјела (опис, слика) на енглеском језику, на даље поступање Амбасади БиХ у Дохи, Катар.

За више информација о Катари посјетите: хттпс://www.катара.нет/виситинг/венуес-ландмаркс .