септембар 16, 2024

Маја Салкић-Буразеровић и Исхак Јалимам презентовали министрици Сањи Влаисављевић новости Сарајевског ратног театра

У Федералном министарству културе и спорта данас је организован састанак министрице Сање Влаисављевић с представницима Јавне установе Сарајевски ратни театар, глумицом и директорицом Мајом Салкић Буразеровић и продуцентом Исхаком Јалимамом.

Након ријечи добродошлице министрице Влаисављевић гости су похвалили изузетно брз пријем у Министарство након упита за састанак, али и исказали захвалност за прошлогодишњу и овогодишњу подршку Министарства позоришним сезонама САРТР-а која значајно олакшава рад театра.

Овом прилогодом Салкић-Буразеровић и Јалиман презентовали су министрици Влаисављевић бројне новости и пројекте САРТР-а на којима се вриједно радило у протеклом периоду, посебно истакавши  завршну фазу пројекта у којем се налазе у улози координатора, а који финансифра Кеативна Европа. САРТР је, како истичу гости, добио подршку и као координатор на Еуропеан Цооператион Пројецтс Медиум Сцале, уз још један пројекат у којем партнерски учествују (Медиум Сцале).

Гости су информисали министрицу и о потписаном уговору који је везан за програм Креативна Европа – Перфор Еуропе у којем ће такођер учествовати као координатори.

Како су Салкић-Буразеровић и Јалимам с поносом истакли, захваљујући аплицирању на иностране фондове, САРТР је успио обезбиједити чак 1.000.000 КМ захваљујући којима ће значајно унаприједити рад театра, што је министрица Влаисављевић похвалила као изузетан успјех и „свијетао примјер који може послужити и другим институцијама културе незаинтересираним за могућности аплицирања за сличне грантове.“

Пожељела је представницима САРТР-а успјех у будућем раду и стрпљење за све изазове којих ће, у озбиљном приступу раду, сигурно бити истакавши да ће Федерално министарство културе и спорта у складу с могућностима, пружити подршку раду театра.