септембар 30, 2024

Дани европског наслијеђа 2024: Рударска глазба Какањ 2. 10. 2024. године на Шетници културе

ДАНИ ЕВРОПСКОГ НАСЛИЈЕЂА 2024.

„Путеви, везе и мреже” 

2. 10. 2024. године у 16 сати

    У склопу обиљежавања традиционалне манифестације „Дани европског наслијеђа 2024.”, у сриједу, 2. 10. 2024. године у 16 сати, на Шетници културе, представит ће нам се Рударска глазба Какањ и плесни пар из Плесног клуба Астер, Валентина Вавра и Ведран Марчета.

    Рударска глазба ђелује још од давне 1952. године. Данас представља симбол музичке традиције и културног наслијеђа Какња. Оркестар окупља чланове свих генерација – од ученика основних и средњих школа, преко студената, до породичних људи и особа у трећој животној доби. Ова разноликост доприноси јединственом звуку и енергији оркестра. Музички репертоар им је изузетно разноврстан и обухваћа широк спектар музичких жанрова – од традиционалних корачница и химни до популарних пјесама, севдалинки, народних, поп-роцк, филмских и духовних композиција.

    Валентина Вавра и Ведран Марчета из Плесног клуба Астер били су свјетски прваци у аргентинском тангу 2018. и 2019. године. На нашој Шетници заплесаће двије нумере, најпопуларније плесне дисциплине – танго и салсу.

    Придружите нам се и уживајте у наступима наших гостију који кроз своје изведбе његују традицију, истражују како музика креира нове везе и ствара мрежу звукова и плеса који ће вас повезати и инспирисати, кроз различите стилове и културе.

    Са поштовањем,

    УРЕД МИНИСТРИЦЕ

    Федерално министарство културе и спорта

    Обала Мака Диздара 2

    71 000 Сарајево