октобар 25, 2024

Дани европског наслијеђа 2024: Роцк, јазз и блуес на Шетници културе уз Мирзу Сијерчића и Сашу Ћирића

Федерално министарство културе и спорта и ове сриједе наставило је обиљежавање „Дана европског наслијеђа“, а на 25. овогодишњем догађају на Шетници културе овог пута су доминирали роцк, блуес и јазз.

Наиме, гости Министарства били су двојац из Сарајева, саксофонист Мирза Сијерчић и гитарист Саша Ћирић који су у једноипосатном наступу привукли бројне госте, али и знатижељње пролазнике.

Мирза Сијерчић је магистрирани саксофонист из Сарајева који активно дјелује на подручју Сарајева, наступајући у разним саставима међу којима издваја „Сундаy Сториес“ и „Хелем Нејсе“, а у склопу обиљежавања „Дана европског наслијеђа“ гост Министарства био је и прошле године.

Као солиста је наступао са Сарајевском филхармонијом прошле године, а тренутно је члан Оркестра Музичке продукције БХРТ-а.

Саша Ћирић талентовани је гитарист са дугогодишњим искуством у различитим музичким стиловима. Класичну гитару почео је учити у раном дјетињству, а након стицања темеља у класичној музици, проширио је репертоар на роцк, блуес и јазз.