септембар 11, 2024

Гости на Шетници уживали су у изведбама популарних пјесама гостију који су ову рујанску ноћ на Шетници културе учинили незаборавном.

Министарство организовало двадесети догађај Дана европског наслијеђа у 2024. години: Клапа “Грга” из Посушја направила вечер за памћење на Шетници културе

Федерално министарство културе и спорта вечерас је, у склопу обиљежавања “Дана европског наслијеђа” организовало концерт Клапе “Грга” из Посушја која је двоипосатним наступом одушевила многобројну публику на Шетници културе испред Министарства.

Дани европског наслијеђа ове године се широм Европе организују под мотом „Путеви, везе, мреже“, а путеви су пјесмом вечерас повезали Сарајево и Посушје на двадесетом догађају који је ове године Министарство организовало у склопу обиљежавања овог програма.

Бројне госте на Шетници културе поздравила је федерална министрица културе и спорта, Сања Влаисављевић:

“Даме и господо, поштовани гости, вечерас сам посебно сретна што је наша Шетница препуна дивних, драгих, добрих људи. И како то овогодишња тема Дана еуропског наслијеђа каже: Путеви, везе, мреже, Клапа Грга из Посушја ће то на најбољи могући начин презентирати. Хвала вам свима што сте одлучили ову ноћ провести с нама, а ја сам увјерена да ћемо вечерас имати прегршт позитивне емоције, лијепе приче и да ћемо заједно запјевати. Желим да се осјећате као у свом дому, у својој кући и желим да се глас глазбе Хрвата, Бошњака, Срба, свих оних који желе добро једни другима вечерас чује и да се разлијеже Сарајевом”, поручила је минисрица Влаисављевић.

Наступом Клапе “Грга” из Посушја, Федерално министарство културе и спорта 8. маја ове године отворило је сезону догађаја у склопу програма обиљежавања “Дана европског наслијеђа” те се на тај начин придружило остатку Европе у намјери да усмјери пажњу јавности на очување, бригу и заштиту културно-историјског наслијеђа.

Клапа Грга дјелује од 2015. године у склопу Друштва “Грга”, а од оснивања, на јединствен начин његује и промиче културу клапског вишегласног “а цапелла” пјевања, али и традиционалног вишегласног пјевања уз пратњу инструменталне музике.

Гости на Шетници уживали су у изведбама популарних пјесама гостију који су ову септембарску ноћ на Шетници културе учинили незаборавном.