јул 15, 2024

Блидиње: Савјетнице министрице Анита Влашић и Емилија Павићевић присуствовале отворењу Цонтинентал Блидиње Бике фестивала

У Виситор центру Парка природе Блидиње одржана је презентација и отворење пројекта Блидиње Бике фестивал. На ВИП презентацији и панел дискусији на тему спорта и туризма присуствовао је велик број гостију.

Цонтинентал Блидиње БИКЕ Фестивал највећи је бициклистички фестивал у Босни и Херцеговини. Ове године на фестивал се пријавило више од 400 учесника из готово 20 земаља. На програму је тродневни догађај који укључује различите спортске и рекреативне активности.

Организатори фестивала, Удружење ХерзеговинаБике, истакли су важност овог догађаја за промоцију бициклизма, одрживог туризма и природних љепота Парка природе Блидиње.

„Овај фестивал није само спортски догађај, већ и прилика за промоцију нашег прекрасног краја и потицање одрживог туризма. Управо у овим тренуцима догађа се једна велика промоција Парка природе Блидиње и Босне и Херцеговине у цијелости као туристичке дестинације и на то смо јако поносни,” рекао је Тони Зорић, предсједник Удружења ХерзеговинаБике.

Цонтинентал Блидиње БИКЕ Фестивал је још једном показао да је Блидиње мјесто гдје се сусрећу спорт, природа и туризам те да има велики потенцијал за даљњи раст и развој.