јун 6, 2024

Још једно весело дружење на Шетници културе: Ове се сриједе представила Мјешовита средња школа НОРДБАТ 2 из Вареша

На Шетницу културе испред зграде Федералног министарства културе и спорта јучер су путеви, мреже и везе довели ученике Мјешовите средње школе НОРДБАТ 2 из Вареша, али и ученике ОШ Вареш да нам покажу како његују и чувају нашу баштину. 

Дамир Буноза, савјетник министрице, у поздравном је обраћању пожелио добродошлицу вриједним и талентованим ученицима ове школе али и вриједним професорима који код младих буде интерес и љубав за баштину Босне и Херцеговине. Такођер је истакао је да је МСШ НОРДБАТ из Вареше школа која већ више од десет година учествује у програму „Млади и наслијеђе“ и осваја награде на такмичењима.

Гости су тако јучер на Шетници културе уживали у музици и пјесмама младих тамбураша Тамбурашког оркестра из Вареша, те у изложби ручних радова и изложби слика ученица Антонеле Бабић и Адне Бегић. Програм представљања осмислили су професори ове школе, Лара Брђановић и Игор Хингер, а кроз богати програм водила нас је ученица Ајна Зукан.

Антонеле Бабић, ученица II разреда ове школе на прошлогодишњем је такмичењу „Млади и наслијеђе“ освојила награду за ликовни рад Мост у Варешу. Технику пирографија Антонела је извела на Шетници културе, те је свој нови рад, који представља симбол Дана европског наслијеђа, поклонила министрици Сањи Влаисављевић.