децембар 6, 2023

Шетница на Обали: Саксофонист Мирза Сијерчић наступио у програму обиљежавања Дана европског наслијеђа

Наступом саксофонисте Мирзе Сијерчића, данас је настављен програм обиљежавања „Дана европског наслијеђа“ на шетници испред зграде Федералног министарства културе и спорта.

Федерална министрица културе и спорта, Сања Влаисављевић, пожељела је добродошлицу свима најавивши да ће Федерално министарство културе и спорта наставити с догађајима на шетници и након завршетка Дана европског наслијеђа: „Очекује нас проглашење побједника Дана европског наслијеђа на завршној манифестацији у Мостару, но, то није крај године, имамо ми још прилика да се на различите начине дружимо на нашој шетници и заједно дочекамо Нову годину.“

„Академски музичар, Мирза Сијерчић данас је с нама и представит ће, након културно-умјетничких друштва, севдалинки и традиције, једну мало другачију музичку причу“ најавио је савјетник министрице, Дамир Буноза.

Наредне седмице, 12. 12. 2023. године, бит ће уприличена завршна манифестација овогодишњег програма обиљежавања Дана европског наслијеђа у Галерији краљице Катарине Косаче у Мостару.