март 18, 2024

Честитка министрице Влаисављевић Исмаилу Зулфићу након освојеног злата на митингу Свјетске серије и новог државног рекорда: Браво, Исмаиле!

Исмаил Зулфић, парапливачки репрезентативац Босне и Херцеговине, освојио је прво мјесто у Б финалу и златну медаљу у јуниорској категорији на митингу Свјетске серије у талијанском Лињану. Као најмлађи такмичар у Б финалу заузео је прво мјесто у дисциплини 50 метара леђно у апсолутној категорији, док је у јуниорској категорији освојио златну медаљу гдје је оборио лични и државни рекорд, а тим поводом честитку му је упутила министрица Сања Влаисављевић:

“Обрадована сјајним резултатом нашег златног дјечака, најсрдачније честитке, у име Федералног министарства културе и шпорта и особно име упућујем нашем Исмаилу чији несвакидашњи таленат, ентузијазам и упорност заслужују сва злата свијета. Честитке упућујем и Исмаиловој обитељи, те тренерима чија посвећеност и труд заслужују свако поштовање. Драги наш Исмаиле, сретно и у свим наредним, изузетно важним, натјецањима, а ми вјерујемо да ћеш сваки пут дизати љествице успјеха. Обећали смо потпору твом пливачком путу и тако ће И бити”, поручила је министрица Влаисављевић.

Други бх. представник у Италији на овом такмичењу Исмаил Барлов, у сениорском А финалу освојио је четврто мјесто у дисциплини 50 метара прсно, оборивши лични и државни рекорд, те потврдивши норме за Европско првенство и Параолимпијске игре. Искрене честитке упућујемо и нашем Исмаилу Барлову.