децембар 27, 2023

Федерално министарство културе и спорта: Потписани Уговори о финансирању с корисницима Транфера за подршку мобилности умјетника/ца

У Федералном министарству културе и спорта, потписани су Уговори о финансирању појединаца из Трансфера за подршку мобилности умјетника/ца са:

Иваном Дрмач, музика

Армом Тановић Бранковић, театар

Мерсихом Мерџанић Мемић, ликовна умјетност

Ернестом Маркота, ликовна умјетност

Амиром Кудумовић, филм

Федерално министарство културе и спорта покренуло је први пут Трансфер за подршку мобилности умјетника/ца.

Средства се распоређују путем Јавног позива за финансирање умјетника/ца из Буџета Федерације Босне и Херцеговине за 2023. годину. Аплицирати на Позив могу пунољетни умјетници са пребивалиштем у Федерацији Босне и Херцеговине за пројекте у области ликовне умјетности, књижевности, музике, позоришта и сцене, плеса, стрипа, фотографије, филма и дизајна. Подршка се додијељује за трошкове превоза, котизације и смјештаја унутар и изван Босне и Херцеговине.

С циљем развоја умјетничке сцене у мање развијеним срединама средства се додјељују и за потпору стваралаштву младих и неафирмираних умјетника у различитим градовима БиХ и то за  изложбе, промоције, концерти, представе, аудио-визуалне пројекције и слично. На овај начин ће бити остварено повезивање и умрежавање умјетника/ца с институцијама, удружењима, фондацијама и другим умјетницима/цама из исте или сродне области, као и представљање нових идеја, али и развој умјетничке сцене у мање развијеним срединама.