фебруар 6, 2024

Уприличен састанак с предсједником Удружења музичких и балетних педагога у Федерацији Босне и Херцеговине

У Федералном министарству културе и спорта, 5. 2. 2024. године, одржан је састанак  стручне савјетнице за установе и удружења у области културе у Министарству, Сање Арнаутовић и предсједника Удружења музичких и балетних педагога у Федерацији Босне и Херцеговине, Мустафе Мујбеговића.

У име министрице Сање Влаисављевић и Министарства, господину Мујбеговићу упућена је добродошлица, након чега је представљен рад Удружења у овој години.

Посебан акцент стављен је на активности које су одржане у Сарајеву од 4. до 7. јануара 2024. године у оквиру 26. Семинара музичких/глазбених и балетних педагога на којем су предавачи били еминентни професори из Аустрије, Њемачке, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине, уз учешће 110 ученика и студената музике и балетне умјетности, те више од стотину професора.

Најављене су и активности за предстојећи период од којих је истакнуто одржавање 26. Федералног такмичења ученика и студената музике на којем се у периоду од 15. до 19. априла 2024. године, очекује учешће 800 ученика и студената музике из цијеле Федерације БиХ.

Иначе, Удружење музичких и балетних педагога у Федерацији Босне и Херцеговине дјелује од 1998. године и окупља четрдесет музичких образовних установа с више од 700 музичких педагога из цијеле Федерације Босне и Херцеговине. Основни циљеви Удружења су континуирано унапређење педагошког рада чланова, савјетодавна сарадња с ресорним кантоналним министарствима и афирмација традиционалне и савремене културне и музичке вриједности Босне и Херцеговине.

У оквиру конструктивног разговора разматрани су и даљи пројекти, те могућност сарадње Министарства и Удружења.