мај 3, 2023

Сања Влаисављевић преузела дужност министрице у Федералном министарству културе и спорта

Новоименована министрица културе и спорта Федерације Босне и Херцеговине, Сања Влаисављевић, преузела је дужност у Федералном министарству културе и спорта те на овој функцији замијенила досадашњу министрицу Зору Дујмовић.

Након што је Представнички дом Парламента Федерације Босне и Херцеговине потврдио састав нове Владе Федерације Босне и Херцеговине, данас је у згради Владе Федерације Босне и Херцеговине извршена примопредаја дужности између новог и старог сазива.

По завршетку званичне примопредаје дужности, досадашња и новоизабрана министрица састале су се и у кабинету Министарства те, уз размјену искустава, једна другој пожељеле успјех у будућем раду.

Министрица Влаисављевић први радни дан у Министарству започела је упознавањем са упосленицама и упосленицима те састанцима на којим је договорен будући план функционирања Министарства у најбољем интересу грађанки и грађана Федерације Босне и Херцеговине.

Одржано је неколико одвојених састанака на којима су договорене прве активности. На крају састанака са помоћницима министрице, савјетницима и шефицом кабинета, министрица Влаисављевић је нагласила да само заједнички и тимски рад имају изглед за успјех и додала да ће то бити мото под којим ће радити у наредном периоду.