фебруар 21, 2024

Посјета министрице Сање Влаисављевић Јавном предузећу Филмски Центар Сарајево

На позив директорице Јавног предузећа Филмски Центар Сарајево, госпође Инес Тановић, дана 19. 2. 2024. године уприличена је посјета Филмском Центру министрице Сање Влаисављевић са сарадницима, Аднаном Џиндом и Мирелом Милићевић Шечић.

Повод посјете је био упознавање са досадашњим активностима и радом Филмског Центра Сарајево на заштити и чувању Покретног националног блага Збирке играних и документарних филмова, те активности на дигитализацији и рестаурацији споменутог фундуса.

Посјета је била и прилика за обилазак реновираног простора у којем се налази филмска архивска грађа која је овим добила адекватне увјете за чување вриједног филмског фундуса који посједује Филмски Центар. Разговарано је о подузетим активностима за збрињавање овог дијела културно-историјског наслијеђа који баштини Филмски Центар Сарајево, као и о будућим плановима којима би се ставили у функцију сви постојећи капацитети.

Федерална министрица културе и спорта је упознала дјелатнике и њихов конкретан ангажман у оквиру овог јавног предузећа те добила информацију о реалним потребама Филмског центра у контексту стратегије развоја Центра у будућности као и потребама које се односе на ангажирање експерата који би бринули о заштити архивске грађе.