мај 7, 2024

Отворени Позив на отворење манифестације ДАНИ ЕВРОПСКОГ НАСЛИЈЕЂА 2024 „Путеви, везе и мреже”

Отворени Позив на отворење манифестације

ДАНИ ЕВРОПСКОГ НАСЛИЈЕЂА 2024

„Путеви, везе и мреже”

Федерално министарство културе и спорта и ове године се придружује грађанима Европе у намјери да конкретним догађајима обиљежи традиционалну манифестацију „Дани европског наслијеђа 2024.“.

Овогодишња тема „Путеви, везе и мреже“ даје нам могућност да поново путујемо рутама и стазама хисторије како бисмо открили шта од њих данас можемо научити.

У склопу обљежавања “Дана европског наслијеђа 2024. године”, Федерално министарство културе и спорта ће први догађај организовати у сриједу, 8. 5. 2024. године с почетком у 15:00 сати, на шетници испред Федералног министарства културе и спорта, те тако, уз остатак Европе славити културну баштину.

У 2023. смо увели активности на шетници испред Министарства које су биле сасвим нови приступ обиљeжавања ове Манифестације. На радост Министарства културе, активности „сриједа у подне“ су наишле на изнимно велик интерес те стога и ове године отварамо шетницу културе.

Популарна мушка клапа „Грга“ из Посушја ће вишегласним пјевањем клапских и популарних пјесама  отворит  сезону активности у организацији Министарства, на шетници испред Министарства.

Гостима ће се обратити министрица Сања Влаисављевић и савјетник министрице за организацију и стратешко планирање у области културе, Дамир Буноза.

Позивамо Вас да присуствујете догађају и подржите активности Министарства у жељи да промовишемо традицију и наслијеђе.