јул 28, 2023

Отварање Изложбе цртежа Јосип Поспишил – архитект Босне у организацији Федералног министарства културе и спорта и Завода за заштиту споменика

У организацији Федералног министарства културе и спорта и Завода за заштиту споменика, у понедјељак 31.7.2023. године с почетком у 14 сати на шетници испред зграде Министарства на адреси Обала Мака Диздара 2, бит ће отворена Изложба цртежа Јосип Поспишил – архитект Босне.

Изложбу чине својеручни цртежи архитекте Поспишила које је Завод за заштиту споменика добио на поклон он његове кћерке, госпође Тилде Фрид. Цртежи су први пут представљени у форми изложбе у оквиру „Дана еуропског наслијеђа 2022. године”, али с обзиром на велико пријатељско дјеловање архитекте Поспишила у нашој средини осјећамо одговорност да уприличимо самосталну изложбу његових цртежа.

Изложбу ће отворити федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић и наша истакнута архитектица Нина Угљен Адемовић. За музички дио програма бит ће задужен дуо Емина Џановић, чланица Симфонијског оркестра Мостар, на виолини и Нејла Комар на виолончелу.

Сви заинтересирани грађани добродошли су погледати изложбу која ће до 18.8.2023. године бити постављена испред Министарства.