мај 6, 2024

Министрица Сања Влаисављевић на састанку сa продуцентицом Нарцисом Цвитановић: Разговарано о Фестивалу “Фемале Арт Рисинг”

У Министарству је 29. 4. 2024. године организован састанак министрице Сање Влаисављевић са продуцентицом Нарцисом Цвитановић из Удружења “Контакт”.

Након ријечи добродошлице у Федерално министарство културе и спорта које је гошћи упутила министрица Влаисављевић, Цвитановић је представила активности и планове Удружења које улази у 12. годину дјеловања са продукцијом представа, али и израженим грађанским активизмом.

Била је ово прилика да Цвитановић министрици презентује “Фемале Арт Рисинг Фестивал” који представља платформу за истицање и јачање улоге жена у умјетности, а прво издање Фестивала биће организовано од 17. до 21. септембра, 2024. године у Сарајеву.

Фестивал ће, истиче Цвитановић, окупити ауторице из свих умјетничких сфера с циљем представљања изванредних радова, професионалних знања и искуства, те важности супростављања стереотипима.

Програмске активности Фестивала ФАР ће укључивати пројекције филмова, изведбе позоришних представа, концерте и изложбе, а кључни аспект је управо едукацијски сегмент посвећен младима.

Министрица је пожељела срећу цијелој екипи у настојањима да окупе најбољу екипу и представе разноврстан програм који ће, осим забавног, имати и едукативан карактер.