септембар 12, 2023

Министрица Сања Влаисављевић на састанку са редитељицом Јасмилом Жбанић након свјетске премијере серије „Знам како дишеш“ на Филмском фестивалу у Венецији

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у Министарству са најнаграђиванијом босанскохерцеговачком редитељицом, Јасмилом Жбанић, након повратка екипе серије „Знам како дишеш“ са Филмског фестивала у Венецији.

Редитељица Жбанић пренијела је министрици импресије након свјетске премијера ове босанскохерцеговачке серије у склопу главног програма јубиларног 80. Филмског фестивала у Венецији те говорила о процесу настанка серије коју ће од октобра имати прилику погледати и домаћа публика.

Наиме, ово је први пут да је једна ТВ серија с ових простора свјетску премијеру доживјела у склопу Венеција Филм Фестивала, а о успјеху босанскохерцеговачке екипе најбоље говори информација да је „Знам како дишеш“ једна од двије приказане серије из цијелог свијета на овој престижној филмској смотри.

Министрица Влаисављевић и редитељица Жбанић приликом данашењег сусрета разговарале су и о будућој сарадњи, те констатирале да су дијалог и компромис неопходни у повезивању свих филмских радника и удружења у Босни и Херцеговини те једини начин да се направи искорак у аудио – визуелној умјетности.

Министрица Власаивљевић још једном је честитала цијелој екипи серије „Знам како дишеш“ те пожељела успјех у будућим пројектима.