јул 11, 2023

Министрица Сања Влаисављевић на конференцији „Корак по корак до бољих политика према младима у Федерацији Босне и Херцеговине“

Министрица Сања Влаисављевић и помоћник министрице за младе, Адис Салкић, судјеловали су на Конференцији „Корак по корак до бољих политика према младима у Федераији Босне и Херцеговине“, која је организирана 10.7.2023. године у хотелу Холидаy у Сарајеву.

Конференцију је, у оквиру пројекта Г(а)рант младих, организирало Вијеће младих Федерације Босне и Херцеговине, уз подршку института за развој младих КУЛТ.

Министрица Влаисављевић је, у уводном обраћању присутнима, истакла битност стварања амбијента у Босни и Херцеговини који ће младима омогућити све потребне увјете за квалитетан и просперитетан живот те створити окружје да се, након путовања и размјене искустава с вршњацима из других земаља, пожеле вратити у своју домовину. „Очекујемо да ће у што скоријем року бити начињени први кораци ка изради Стратегије за младе у Федерацији Босне и Херцеговине као оквирног документа који ће помоћи свима нама да направимо добре, позитивне промјене за младе“, истакла је овом приликом министрица Влаисављевић нагласивши да ће Федерално министарство културе и спорта и убудуће наставити сарадњу с Вијећем младих Федерације Босне и Херцеговине, уз зељу да се млади из цијеле Босне и Херцеговине уједине у остваривању заједничких циљева.

Након прошлогодишње,  прве Тематске сједнице Комисије за питања младих, која је изњедрила низ закључака и препорука у различитим областима с циљем побољшања положаја младих у Федерацији Босне и Херцеговине, Конференција је била прилика да се резимирају досадашња постигнућа те развију могућности за њихову даљњу имплементацију.