јул 31, 2023

Министрица Влаисављевић с параолимпијцем Ервином Бејдићем и Зијадом Камарићем из Удружења за спорт и рекреацију инвалида Опћине Нови Град Сарајево

У Федералном министарству културе и спорта данас је организиран састанак министрице Сање Влаисављевић с параолимпијцем Ервином Бејдићем и предсједником Управног одбора Удружења за спорт и рекреацију инвалида Опћине Нови Град Сарајево, Зијадом Камарићем.

Била је ово прилика да гости презентирају министрици Влаисављевић рад Удружење чији су чланови, поред Ервина Бејдића и параолимпијка Илма Казазић те освајачица више медаља на Специјалној олимпијади, Една Шуњић.

Параолимпијац Бејдић информирао је министрицу о оствареним нормама за учешће на предстојећем Европском првенству које ће бити одржано наредног мјесеца у Холандији те Свјетском првенству које ће бити организирано у септембру у Перуу, али и о бројним финансијским проблемима с којим се сусрећу при реализацији учешћа на овим значајним такмичењима.

Министрица Влаисављевић пожељела је истакла је како Федерално министарсто културе и спорта, у складу с могућностима, подржава спортисте и спортске колективе у Федерацији БиХ те да је ту и за наше параолимпијце који остварају изврсне резлтате.