март 27, 2024

Министрица Влаисављевић на Свечаној дођели награда најуспјешнијим спортистима Града Мостара

 У препуној дворани Qуеенс хотела Мепас у Мостару у уторак, 26. марта 2024. године одржана је Свечана церемонија дођеле награда најуспјешнијим спортистима, спортским колективима и спортским радницима Града Мостара за 2023. годину. Ово је био 22. избор најбољег спортисте Града на Неретви, у којем је жири на челу с легендарним голманом Енвером Марићем изабрао најбоље у 16 различитих категорија.

Титуле најуспјешније спортисткиње у категорији сениора однијела је, према очекивањима, златна ђевојчица Лана Пудар, док је за најуспјешнијег спортисту одабран Немања Билбија, а његов Клуб, два пута окруњени ХШК Зрињски, проглашен је најбољом мушком сениорском екипом. Најуспјешнија женска сениорска екипа у 2023. години је Женски ФК/НК Емина.

Федерална министрица културе и спорта предала је признање најбољем спортском раднику у 2023. години, Драгану Паламети, предсједнику Столнотениског клуба Мостар.

Министрица Влаисављевић честитала је свима који су ову вечер добили признања за најуспјешније, али и свим кандидатима по различитим категоријама. Изразила је задовољство што је међу награђеним спортистима и клубовима препознала многа имена која су посјетила Министарство и с којима је Министарство већ имало одређену сарадњу.  Министрица је овом приликом још једанпут нагласила да су врата Федералног министарства културе и спорта увијек отворена за све.