октобар 27, 2023

Министарство: Одржан састанак са представницима удружења “Артиста”

У Федералном министарству културе и спорта одржан је састанак са представницима удружења „Артиста“ из Сарајева о теми предстојећег 1. Међународног фестивала дјечије музике Сарајево. У име Министарства са представницима Удружења разговарала је Мирела Милићевић Шечић, стручна савјетница за музику, филм и театар.

Предсједница скупштине удружења „Артиста“ и чланица Организацијског одбора Фестивала Мирела Ченгић говорила је о покретању новог фестивала дјечије музике у Сарајеву, граду који баштини надалеко познату традицију фестивала „Мали шлагер“. Будући да се већ дуги низ година не одржава фестивал „Мали шлагер“ организатори и покретачи новог дјечијег фестивала „Кидс Стар 2023“ препознали су потребу његовања дјечије пјесме и враћање оваквих културних догађаја Граду Сарајеву.

Потпору Фестивалу „Кидс Стар 2023“ пружио је и Златко Бостанџић, водитељ популарног дјечијег хора „Принцесс крофне“ који је такођер присуствовао састанку.

У име Министарства Милићевић Шечић је упутила искрене жеље за успјех планираног фестивала дјечије пјесме, а за наредне године упутила организаторе да, у складу са јавним позивима Министарства, аплицирају за средства подршке.