Poziv za učešće na 4. Međunarodnom plesnom simpozijumu, 01-04. maj 2014. godine, Nikozija i Limassol, Republika Kipar

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je informacija u vezi sa pozivom za učešće na 4. Međunarodnom plesnom simpozijumu koji je uputio Kiparski centar međunarodnog teatra (CCOITI).

Međunarodni plesni simpozijum održat će se od 01. do 04. maja 2014. godine u Nikoziji i Limassolu, Republika Kipar.

Tema simpozijuma je Tijelo i sadržaj: spol u umjetničkom izražaju i označit će proslavu Međunarodnog dana plesa kroz prezentacije, plesne predstave, predavanja i umjetničke radionice.

Potencijalni učesnici se trebaju fokusirati na koncept uticaja spola na ples i umjetnički dojam te granice između ženstvenosti i muževnosti i kako se to inkorporira u ples i dramaturgiju.

Krajnji rok za prijavu je do 30. marta 2014. godine.

Organizator će obezbijediti tehničku podršku, reklamu predstave i svaki odabrani učesnik (pojedinac ili grupa) će primiti honorar u iznosu od 500 EUR-a.

Detaljne informacije o ovom međunarodnom simpozijumu dostupne su na e-mail adresama: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili internet stranici: http://www.cyprus-theatre-iti.org/English.html