Poziv na Svjetski forum za demokratiju – demokratija: nova nada, Strazbur

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, dostavljena je poziv za Svjetski forum za demokratiju – demokratija: nova nada koji će se održati u Strazburu od 7 – 9 novembra 2022.godine. Svjetski forum za demokratiju je platforma za globalni dijalog i demokratsko učešće koja unosi nove ideje u rad Vijeća Evrope i promoviše njegove principe širom svijeta.

10. izdanje Svjetskog Foruma za cilje ima istražiti ključne faktore koji doprinse nazadku demokratije, razmotiriti kako bi se oni mogli riješiti i i istražizi kakava je demokratska budućnost poželjna i moguća u intresu ljudi širom svijeta. Forum će se održati u obliku plenarnih sesija, forumskih razgovora koji će okupiti relevantne stručnjake i akademike koji će podijeliti svoja iskustva i razgovarati o tome kako poboljšati trenutnu situaciju, te forumskih labaratorija koji će omogućiti učesnicima da saznaju u revolucionarnim inicijativama koje nude odgovore na ključna pitanja na osvnu analize stvarnog uticaja i mogućnosti replikacije.

Inicijative će biti predstavljene u kratkim govorima od deset minuta i kritički ocjenjene od strane multidiscipliniranih panela i učesnika u labaratorijama. Učesnici foruma će glasati za dobitnika Nagrade za inovacije u demokratiji među predstavljenim inicijativama.

  

Za prijave na poziv je potrebno popuniti upitnik koji se nalazi na linku

https://rm.coe.int/world-forum-for-democracy-2022-labs-call-for-initiatives-/native/1680a61169

te dati upitnik prislijediti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rok za prijavu je 15.06.2022.godine

Bilo koja javna ili privatna organizacija ima pravo da se prijavi. Jedan prezenter za odabrane inicijative bit će pozvan u Strazbur da učestvije na Forumu. Troškovi putovanja i smještaja može pokriti Vijeće Europe ukoliko bude potrebno.

Više informacija o ovome pozivu možete naći na web stranici:
https://www.coe.int/en/web/world-forum-democracy/forum-2022?fbclid=IwAR2LhPPJUPbW7Qeio3r21XUmjc1HchNr1TQcYBsgsrOjAzpXG4K0Crk9_Vo

© 2019 Federalno ministarstvo kulture i sporta. Sva prava pridržana. Designed By ELUR d.o.o. Kiseljak