Nagrada za interkulturalna postignuća 2019.

fmks

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo, dostavljena je informacija u vezi s natječajem “Nagrada za interkulturalna postignuća 2019” (Intercultural Achievement Award 2019), koji nagrađuje uspješne, inovativne projekte iz oblasti interkulturalnog dijaloga, kako u Austriji tako i u inostranstvu.

Prijaviti se mogu neprofitne organizacije (uključujući nevladine organizacije, udruženja, fondacije, obrazovne ustanove humanitarnog karaktera i vjerske organizacije), organizacije iz privatnog sektora, kao i pojedinci iz sfere civilnog društva. Prijava nije moguća vladinim, naučnim, odnosno, istraživačkim i međunarodnim organizacijama.

Nagrade se dodjeljuju u slijedećim kategorijama:

         5.000 EUR-a;

Rok za prijavu je 30. 4. 2019. godine. Prijavu je potrebno dostaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve dodatne informacije su dostupne na web stranici: https://www.bmeia.gv.at/en/european-foreign-policy/international-cultural-policy/dialogue-of-cultures-and-religions/intercultural-achievement-award/