11. Međunarodni sajam knjiga u Solunu, Grčka (08 - 11.05.2014. godine)

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalnom ministarstvu kulture i sporta, posredstvom Ministarstva vanjskih poslova BiH, dostavljena je informacija o održavanju 11. Međunarodnog sajma knjiga. Navedeni sajam knjiga će se održati u periodu od 08. do 11. maja 2014. godine u Solunu, Grčka.

Organizatori Sajma knjiga u Solunu su Nacionalni centar za kulturu Republike Grčke, Ministarstvo kulture i sporta Republike Grčke, HELEXPO izložbeni centar, Grad Solun i Fondacija za kulturu Republike Grčke.

Sajam svake godine posjeti 80 000 posjetilaca te se i ove godine očekuje veliki broj izlagača, pisaca, prevodilaca, bibliotekara i komercijalni predstavnika iz oblasti književnosti.

Za bosanskohercegovačke predstavnike organizator je ponudio opremljen štand od 9 m kvadratnih, kao i gratis korištenje prostorija za organiziranje kulturnih događaja.

Prijave za učešće moraju biti dostavljene najkasnije do 28. marta 2014. godine.

Detaljne informacije o ovom međunarodnom sajmu knjiga, uvjetima učešća i prijavni formular dostupne su na e-mail adresama: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.