NaslovnaSaopćenja za javnostMINISTRICA ZORA DUJMOVIĆ OTVORILA IZLOŽBU NA BUŠKOM JEZERU

MINISTRICA ZORA DUJMOVIĆ OTVORILA IZLOŽBU NA BUŠKOM JEZERU

Slika za objavuU subotu, 14.XII. o.g., ministrica Zora Dujmović otvorila je izložbu pod nazivom „Nematerijalne kulturne baštine božićnog vremena kod Hrvata u BiH“, koju je organizirala udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u BiH „Stećak“. Izložba j epostavljena uz financijsku pomoć FMKS.

Pri otvaranju izložbe u pozdravnom govoru ministrica Dujmović je između ostaloga, kazala kako vrijedni kulturni entuzijasti uspješno izvlače iz skladišta naše najveće vrijednosti i tako nas podsjećaju na bogatu kulturnu prošlost kao i sadašnjost, prezentiraju bogatstvo, raznolikost i značaj naše kulturne baštine.

 

Na otvaranju izložbe u svečarskom ozračju, uz nemali broj posjetitelja i gostiju, nastupio je KUD „Ravnica“ iz Oštre Luke i Boka iz okolice Orašja.

U sklopu ovog kulturnog događaja promovirana je knjiga „Topografije svetoga na području Buškog Blata“, autora Marijane Belaj, Zvonka Martića i Mirjam Mencej, eminentnih Poznavatelja tradicijske kulture koji žive i djeluju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

slikka za objavu 2

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe