NaslovnaSaopćenja za javnostObavještenje o odabiru predstavnika iz Federacije Bosne i Hercegovine na 58.Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti 2019. godine.

Obavještenje o odabiru predstavnika iz Federacije Bosne i Hercegovine na 58.Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti 2019. godine.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Federalno ministarstvo kulture i sporta je provelo proceduru odabira prijedloga projekta, komesara i institucije organizatora projekta iz Federacije Bosne i Hercegovine za učešće Bosne i Hercegovine na Bijenalu savremene umjetnosti u Veneciji 2019. godine u skladu sa Protokolom o modelu učešća Bosne i Hercegovine na Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti za period 2017-2019. godine, koji je potpisan od strane Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva kulture i sporta i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Stručna Komisija za odabir prijedloga projekta, komesara i institucije iz Federacije Bosne i Hercegovine za učešće Bosne i Hercegovine na 58. Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti 2019. godine, odabrala je Projekat JU Muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi iz Sarajeva pod nazivom: Zenica - trilogija, umjetnice Danice Dakić načelu sa Komesarsko-kustoskim timom u sastavu Anja Bogojević, Amila Puzić i Claudia Zini.

Venecijansko bijenale, više od jednog vijeka, je najprestižnije, najdugovječnije i međunarodno najvidljivije mjesto globalnog susreta umjetnika, kustosa, publike, teoretičara, muzealaca i kritičara savremene umjetnosti.

58. Venecijanskom bijenalu savremene umjetnosti održat će se u periodu od maja do novembra 2019. godine.

 

Javni pozivi i konkursi

fmks JAVNI NATJEČAJ ZA RASPODJELU DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU Dio sredstava ostvarenog prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću raspodijeliti će…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

Nematerijalno kulturno naslijeđe