NaslovnaSaopćenja za javnostPROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI - INVALIDI BIH ZA 2017. GODINU

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI - INVALIDI BIH ZA 2017. GODINU

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, a u organizaciji Sportskog saveza invalida Federacije Bosne i Hercegovine, u Olimpijskom muzeju Zetra, 21. prosinca, održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih ekipa u sportu osoba s invalditetom Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

22122017 1

Nakon proglašenja najboljih sportaša u 2017. godini, Zora Dujmović, ministrica kulture i spora Federacije BiH uputila je iskrene čestitke svim sportašima za postignute uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni, te čestitala Sportskom savezu invalida FBiH na uspješno organiziranoj manifestaciji izbora sportaša invalida u 2017. godini.

Prvi put nakon 20 godina, izabrani su najuspješniji sportaši u konkurenciji neparaolimpijskim sportovima.

Kod muškaraca sportaši godine su Nedžad Dedić, (Sarajevo), Mirsad Kličić (USK) i Rasim Topalović (USK). Najuspješnije sportašice su Vahida Bešlagić (pikado) i Safija Kahrimanović (kuglanje).

Za najuspješnije perspektivne sportaše, proglašeni su Edna Šunjić,(Sarajevo) Ismail Zulfić, Sarajevo) i Dražen Duvnjak.

Za najuspješniju mušku ekipu, Žiri je proglasio Reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci koja je ove godine na europskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

Na drugom mjestu je reprezentacija BiH – košarka u kolicima i Reprezentacija SU SRI Kantona Sarajevo u streljaštvu.

22122017 2

U neparaolimpijskom sportu, žiri je proglasio najbolje ekipe, a to su: Reprezentacija SSRI USK u malom fudbalu, reprezentacija SU SRI KS u šahu i reprezentacija ZDK u sportskom ribolovu.

Za najuspješnije trenere proglašeni su Mikrza Hrustemović, selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, te Armel Mulić i Huso Čamo.

Prema odluci Upravnog odbora SSI FBiH i Žirija posebna priznanja za posebne zasluge u razvoju pokreta tjelesne kulture, dodjeljeno je pet specijalnih nagrada, a dobitnici su: Nesko Drljača, Nusret Baručija, Mensur Sinanović, Damir Žuga i Rašid Hadžović.

Za najuspješnijeg sportskog radnika u praolimpijskim sportovima, proglašeni su:Igor Mandić, Mirsad Mirojević i Mirsad Hasić.

U kategoriji ostalih sportova za najuspješnije sportske radnike proglašeni su: Selmo Ratković, Sanel Kopić i Šaban Haskić.

 

Javni pozivi i konkursi

fmks JAVNI NATJEČAJ ZA RASPODJELU DIJELA PRIHODA OSTVARENIH PO OSNOVU NAKNADA ZA PRIREĐIVANJE IGARA NA SREĆU Dio sredstava ostvarenog prihoda po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću raspodijeliti će…

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

Nematerijalno kulturno naslijeđe