NaslovnaSaopćenja za javnostPROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI - INVALIDI BIH ZA 2017. GODINU

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI - INVALIDI BIH ZA 2017. GODINU

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, a u organizaciji Sportskog saveza invalida Federacije Bosne i Hercegovine, u Olimpijskom muzeju Zetra, 21. prosinca, održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih ekipa u sportu osoba s invalditetom Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.

22122017 1

Nakon proglašenja najboljih sportaša u 2017. godini, Zora Dujmović, ministrica kulture i spora Federacije BiH uputila je iskrene čestitke svim sportašima za postignute uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni, te čestitala Sportskom savezu invalida FBiH na uspješno organiziranoj manifestaciji izbora sportaša invalida u 2017. godini.

Prvi put nakon 20 godina, izabrani su najuspješniji sportaši u konkurenciji neparaolimpijskim sportovima.

Kod muškaraca sportaši godine su Nedžad Dedić, (Sarajevo), Mirsad Kličić (USK) i Rasim Topalović (USK). Najuspješnije sportašice su Vahida Bešlagić (pikado) i Safija Kahrimanović (kuglanje).

Za najuspješnije perspektivne sportaše, proglašeni su Edna Šunjić,(Sarajevo) Ismail Zulfić, Sarajevo) i Dražen Duvnjak.

Za najuspješniju mušku ekipu, Žiri je proglasio Reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci koja je ove godine na europskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju.

Na drugom mjestu je reprezentacija BiH – košarka u kolicima i Reprezentacija SU SRI Kantona Sarajevo u streljaštvu.

22122017 2

U neparaolimpijskom sportu, žiri je proglasio najbolje ekipe, a to su: Reprezentacija SSRI USK u malom fudbalu, reprezentacija SU SRI KS u šahu i reprezentacija ZDK u sportskom ribolovu.

Za najuspješnije trenere proglašeni su Mikrza Hrustemović, selektor reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, te Armel Mulić i Huso Čamo.

Prema odluci Upravnog odbora SSI FBiH i Žirija posebna priznanja za posebne zasluge u razvoju pokreta tjelesne kulture, dodjeljeno je pet specijalnih nagrada, a dobitnici su: Nesko Drljača, Nusret Baručija, Mensur Sinanović, Damir Žuga i Rašid Hadžović.

Za najuspješnijeg sportskog radnika u praolimpijskim sportovima, proglašeni su:Igor Mandić, Mirsad Mirojević i Mirsad Hasić.

U kategoriji ostalih sportova za najuspješnije sportske radnike proglašeni su: Selmo Ratković, Sanel Kopić i Šaban Haskić.

 

Javni pozivi i konkursi

fmks  Dani europskog naslijeđa 2019.  Rezultati Konkursa  Mladi i naslijeđe        

Kontakt

Adresa: Obala Maka Dizdara br. 2.

71000 Sarajevo 

Tel: +387 33 25 41 03

Fax: +387 33 22 66 75, +387 33 25 41 51

Fondacije

Projekti

beactive beactivelogo

Nematerijalno kulturno naslijeđe